Posesorii de sisteme solare fotovoltaice rezidentiale si penele de curent

Published by: 0

1200-5569-solar-panels-photo3

Unii dintre cei care vor sa isi instaleze sisteme solare fotovoltaice rezidentiale isi pun intrebarea daca vor fi imuni la penele de curent. Adevarul este ca depinde foarte mult de tipul de sistem fotovoltaic pe care il aleg, asa ca daca penele de curent reprezinta una dintre problemele lor majore, atunci trebuie sa opteze pentru o solutie corespunzatoare.

Atunci cand ai sisteme solare fotovoltaice pe acoperis, la nivelul solului sau oriunde altundeva pe proprietatea ta, acestea vor functiona chiar si atunci cand exista o cadere de curent in zona si vor continua sa genereze electricitate. Insa daca vrei sa ai curent si in timpul unei pene de curent, trebuie sa ai un sistem care utilizeaza si baterii pentru stocarea curentului electric generat de panouri.

Adevarul este ca majoritatea celor care au sisteme solare fotovoltaice rezidentiale au de fapt sisteme on grid si de aceea se spune ca reteaua este bateria acestor utilizatori. Cand panourile solare produc energie in plus, aceasta este trimisa spre retea. Asta inseamna ca produci poate si pentru vecinii tai energie si reteaua te plateste pentru asta si iti poti scadea astfel facturile foarte usor spre zero.

Totusi, atunci cand energia solara nu mai este disponibila, primesti energie electrica de la retea. Insa unele sisteme on grid sunt astfel configurate incat in cazul unei pene de curent sa se opreasca automat, pentru a nu mai trimite energie electrica spre circuite din retea care ar putea fi deteriorate sau defecte.

Cei care folosesc sisteme solare fotovoltaice rezidentiale de tip off grid au ales de regula aceasta optiune tocmai pentru ca in zona pentru care au facut alegerea nu este disponibila energia electrica de la retea.

In principiu, panourile solare functioneaza in continuare si cand are loc o pana de curent, dar ai nevoie de un sistem fotovoltaic cu baterii, care sa stocheze curentul atunci cand energia solara disponibila este maxima, iar curentul stocat sa poata fi folosit cand are loc o pana de curent. Chiar daca folosesti un sistem fotovoltaic off grid, tot e posibil sa mai ai nevoie si de energia de la reteaua de distributie a energiei electrice. Depinde de cati consumatori ai.

Pentru locuinta sau pentru orice spatiu care are nevoie de panouri solare, E-acumulatori iti livreaza si instaleaza panourile, daca vrei chiar maine. Apeleaza la ei cu incredere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *