Despre siguranțe automate

Published by: 0

sigurante

De-a lungul timpului, tehnologia a evoluat într-un ritm alert, dând astfel naștere mai multor sisteme, menite să eficientizeze procesele pentru care au fost create și să ușureze munca omului. Astfel, una dintre aceste invenții constă în modernizarea siguranțelor fuzibile în siguranțe automate.

Siguranțele automate fac parte din componentele standard ce se utilizaeaza în confecționarea tablourilor electrice. Practic, siguranțele de generație veche au fost preschimbate în sisteme automate, ce prezintă o serie de avantaje, începând de la forma lor ergonomică și până la viteza de reacție.

Avantajele înlocuirii siguranțelor fuzibile cu siguranțe automate

sigurante

În primul rând, acestea reacționează instant în momentul detectării unui pericol. Astfel, ori de câte ori acestea simț o dereglare față de starea obișnuită a cursului electricității, se activează, eliminând pericolele ce ar fi putut surveni în urma unei defecțiuni.

Un alt avantaj pe care îl prezintă este faptul că acestea oferă două tipuri de protecții: una la suprasarcină și una la scurtcircuit. Există situații în care instalația este supusă unor supraîncărcării, iar în astfel de momente siguranțele automate o protejează. De asemenea, există situații în care se pot produce scurtcircuite, iar rolul lor este acela de a proteja instalația de la eventualele incendii care se pot declanșa.

În momentul în care siguranțele automate sunt declasate, ele „sar” pentru a opri curentul electric din a alimenta dispozitivele din spațiu în care sunt amplasate. Față de siguranțele fuzabile, repornirea acestora este un foarte simplă, ce constă în simpla ridicare a siguranței care a „sarit”.

Încă un avantaj pe care îl prezintă utilizarea siguranțelor automate este eliminarea riscurilor pentru oameni. De-a lungul timpul s-au produs nenumărate accidente, ce puțeau fi evitate prin folosirea unor sisteme mai sigure precum acestea.

Alege furnizoul potrivit!

Pentru a avea parte de siguranțe automate cu un raport calitate preț excelent, trebui să alegi furnizorul potrivit. DiversMarket îți pune la dispoziție o gamă variată de produse din care să alegi. Fă alegerea corectă și rămâi fidel furnizorului ales! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *