De ce s-au imbolnavit oamenii de la ferma

Published by: 0

018786ab761-1030x707

La orice ferma se munceste din greu si tot timpul. Vara se pregatesc furajele pentru ferma zootehnica, dar si iarna este permanent ceva de facut: de curatat grajdurile, de tesalat si hranit vitele. Prin silozuri, treiera de colo colo sobolanii, mustele ciupesc animalele, apoi oamenii fiindca nu stiu sa faca selectia, sa nu mai vorbim de puricii de pe caini si pisici, care trec veseli in asternturile oamenilor fiindca au parte de o gazda mai bogata…

Toti parazitii acestia printre care adaugam si capusile, adapostiti in blana animalelor adora sangele uman ca este mai dulce si mai hranitor.

La ferma la care faceam practica nu se dadeau atentie insectelor. Erau considerate inofensive si lasate sa-si desfasoare mai departe activitatea, pana intr-o zi in care majoritatea lucratorilor au acuzat dureri de stomac, ameteli si au inceput sa aiba greturi, varsaturi si temperatura.

018786ab761-1030x707

Cauzele principale erau muscaturile de insecte care transferau microbii de la animale, iar de la mamifere la mamifere bolile se iau si au efecte similare.

In acel sezon, ferma a pierdut mai mult decat ar fi platit o firma dezinsectie care ar fi oferit servicii complete de deratizare, dezinfectie si dezinsectie. Intr-o firma este aglomeratie mare de daunatori pe centimetru patrat, iar locul se impune sa fie curatit.

Tarife dezinsectie nu ar fi egalat nici pe departe valoarea amenzilor platite de proprietar fiindca nu le-a creat conditii angajatilor si valoarea concediilor medicale si a inlocuitotilor platiti sa faca munca in locul salariatilor.

Aceleasi insecte roiau in jurul laptelui proaspat muls si atacau si branza.

Din pacate, firma s-a ales cu pierderi mari din cauza lipsei prevederii, dar si-a insusit o lectie temeinica de viata: oamenii care lucreaza pentru noi merita cele mai bune conditii din lume.

Astazi, profesionistii Companiei DDD.ro trec regulat pe la ferma, iar insectele au disparut complet si beneficiile eradicarii lor nu au incetat sa apara. Muncitorii muncesc cu drag si spor, concediile medicale fiind de domeniul trecutului.

Nici animalele nu se mai imbolnavesc des, iar cerealele nu se mai umplu de gargarite sa ajunga la gunoi.

Un inconvenient genereaza la randul sau altul, iar rezolvarea unor probleme vine la pachet cu rezolvarea altora si cu un set complet de beneficii.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *