Cand ai nevoie de un audit de mediu

Published by: 0

consultanta_de_mediu

In primul rand, trebuie sa stim ce este auditul de mediu. Conform definitiei oficiale, un audit mediu este un instrument managerial prin care se evalueaza sistematic, periodic si obiectiv, cu documentatia aferenta, performanta unei organizatii, a sistemului de management si a proceselor in scopul de a proteja mediul inconjurator. Prin acest audit de mediu se va facilita un control absolut asupra managementului actiunilor care pot avea un impact nefavorabil asupra mediului. De asemenea, prin acest lucru se asigura respectarea politicii de mediu:

Sunt mai multe tipuri de audit de mediu:

  1. Cel pentru terenuri care sunt contaminate;
  2. Cel necesar pentru transferurile de proprietati;
  3. Cel de conformare cu scopul de a evalua o activitate aflata deja in desfasurare ce trebuie sa fie conforma cu cerintele reglementate;
  4. Cel care stabileste daca un sistem de management de mediu este conform standardului international ISO 14001. Facem o mica paranteza si spunem ca ISO 14001 este un certificat care sustine protectia mediului si previne poluarea. Practic, acest certificat ne indruma spre ceea ce trebuie facut pentru a proteja mai bine mediul inconjurator.
  5. Cel pentru planurile de manageriere a mediului. Si aici trebuie explicat faptul ca scopul acestuia din urma este acela de a analiza daca implementarea recomandarilor pentru protectia mediului si reducerea efectelor negative este una corecta.

Indiferent de tipul auditului de mediu, acesta este obligatoriu, in special atunci cand au loc constructii sau lucrari care se afla in zone ce ar putea afecta mediul inconjurator. Fara efectuarea acestui audit, nu se poate face lucrarea respectiva.

Exista firme specializate care pun in practica aceasta actiune. Pentru o evaluare cat mai amanuntita si profesionista, puteti apela la Auditeco Ges care are o echipa dinamica de auditori, o experienta de peste 20 de ani in gestionarea problemelor de mediu si iti poate oferi servicii rapide si de calitate, la cele mai inalte standarde europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *