Locul regasirii mele: cabinetul de psihologie psihocab

Published by: 0

img_s

Cum mi-am pierdut interesul pentru viata si bucuria de a trai nu stiu exact. Stiu cu certitudine ca ma cuprind tristeti ireversibile si atunci ma doare fiecare bucatica a sufletului meu hipersensibil.
Sunt ca un copac ce se simte “crescut piezis”, vorba lui Arghezi. Cele mai chinuitoare sunt insa temerile mele ca ii voi pierde pe cei dragi. Daca un membru al familie intarzie, frica ma paralizeaza, ma refugiez undeva sa pot plange in voie.

Nu stiu de unde vin toate acestea, dar ele ma coplesesc cu greutatea lor. Ma ascund de familie sa nu provoc ingrijorare, dar discut cu una dintre cele mai bune prietene.
Ea imi spune zambind ca a trecut prin aceeasi situatie, adaugand faptul ca se simtea vinovata de tot ceea ce se petrecea rau in jurul ei. Ii spun ca si eu simt acelasi lucru, dar nu am avut timp sa ii povestesc totul.

Impreuna am mers la cabinetul de psihologie Psihocab locul in care amica mea s-a dezbracat de provocarile trecutului si a devenit o persoana noua, sigura pe ea si de succes, greu de recunoascut.

Tot drumul mi-a fost teribil de frica. Mi-am imaginat o persoana acra sau ursuza, chestionandu-ma cu glas autoritar, usor nazalizat si certandu-ma de cate ori are ocazia. Cabinetul credeam ca este un loc al torturii, fiindca folclorul urban denatureaza munca folositoare a psihologului.

Cand mi s-a deschis usa si am fost poftita in cabinet, temerile mele au disparut.

Florentina Matreata a facut minuni cu viata mea si a aplicat toata maiestria profesionala de care este capabila, rod al experientei indelungate si al cunostintelor de psihologie de nivel academic, in cadrul sedintelor de psihoterapie redandu-mi bucuria de a trai.

Pofta de viata a devenit sursa interna a fericirii mele si am descoperit ce reconfortant este sa nu te temi de ceea ce vei pierde sau de ceea ce te ameninta si sa te bucuri de ce ai. Trebuie sa spun ca si cei dragi m-au complimentat, vazand transformarea vizibila: mi-a aparut zambetul pe buze, iar in ochi mi s-a aprins lumina bucuriei.

Nu mai plang asa de usor, fiindca imi vin in minte oamenii condamnati la invaliditate pe viata, copiii care se nasc si au puterea sa isi imbarbateze parintii, toate aceste dovezi de maxima demnitate catre care mi-a canalizat atentia psihologul meu curant.

Psihoterapia nu este un lux, ci o necesitate, de aceea trebuie sa investim in noi insine si in cei dragi, cand situatia o impune.

Florentina Matreata, un psiholog cu vocatie si cu doza maxima de omenie si de empatie percepe tarife oneste pentru serviciile sale profesionale, dar ii intelege si pe cei care nu dispun de bani sa continue terapia pana la capat.

La trei sedinte platite, a patra este gratuita, in cazul incapacitatii achitarii consultatiilor, ea isi invita deschis pacientii sa spuna exact ce se petrece si sa gaseasca impreuna o solutie eficienta pentru ambele parti.

La cabinetul ei de psihologie m-am regasit si am inceput o alta viata, mult mai buna. Florentina Matreata lucreaza admirabil si cu copiii, fiind iubita de acestia si obtinand rezultate remarcabile cu micutii tratati de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *