Sa ne ajutam pomii sa isi pastreze florile si sa rodeasca!

Published by: 0

atomizor-stern-austria-175cp-11-litrii

Livezile bine ingrijite sunt surse de bani toamna, indiferent de soarta pe care o rezervam fructelor. Merele frumoase, culese cu mana, perele si gutuile pot ajunge pe piata, fiindca ne facem si datoria fata de semeni, vanzandu-le sanatate si obtinem si un pret mai bun. Dupa ce am cules tot ceea ce se putea cu mana, fructele ramase sunt scuturate energic si facute alcool sau vandute in acest scop. Evident ca din cele mai frumoase facem gem si compot pentru iarna ca familia sa aiba de toate.
Ar fi pacat sa ai livada plina cu piersici sau cirese si sa nu faci dulceata si compot!
Uneori insa pomii te fac sa iti fie mila de ei. Se pregatesc frumos sa infloreasca si tocmai atunci da un inghet sau vine musca si inteapa viitoarele fructe. Parca si ei sunt tristi ca nu sunt lasati sa rodeasca.
Nu te lasa batut, fiindca acum, pe site-ul celui mai aprovizionat Magazin-Bricola.ro gasesti atomizor, aparatul care alunga toti daunatorii din pom si ii ajuta sa rodeasca si sa se simta ultili! Usor de manevrat, il iei in spate sau in mana si cureti frunzele si pomii de daunatori, fiindca nu este drept sa lasi omizile sa iti devoreze pomii de vii!

atomizor-stern-austria-175cp-11-litrii
Cu ajutorul atomizorului pulverizezi substante lichide pe pomi sau praf cu scopul de a asigura ingrasamintea, dar si de a distruge viermii si gandacii care se hranesc cu frunze.
Chiar si cel mai mic atomizor poate pulveriza la o distanta de 6 metri, deci persoana care se ocupa de operatiunea de curatare nu este deloc in pericol, daca are echipament adecvat.
Atomizoarele de categorie mijlocie ajung pana la o pulverizare pe o raza de 15 metri, iar cele mai performante la 18 metri.
Distribuitorii insista ca persoanele care folosesc aceste utilaje sa poarte si salopeta, masca si ochelari de protectie.
Aparatele minune ne ajuta sa salvam roadele livezilor in care am investit mult. Orice livada poate fi evaluata dupa: pamantul blocat, costul pomilor si al plantatului, curatatul acestora, sapatul si udatul.
Daca fructele incep sa se formeze, pericolul cel mare a trecut, dar tot sunt necesare stropiri repatate, fiindca daunatorii apar cu duiumul.
Abia dupa ce merele, prunele, gutuile dau in parg si inca mai sunt pe ram, putem sa trecem la investitia urmatoare: zdrobitor fructe.
Fermierul prevazator, care a avut grija de fructele sale, va avea grija si de ambalaje. Dupa zdrobitor de capacitate mare (sa ajunga pana la 500 de kilograme de fructe) este nesecara si o masina de cusut saci.
Auzeam discutii intre gospodari despre salvarea pomilor fructiferi prin stropire, dar nu credeam. In satul nostru, pomii rodesc o data la doi ani. Acest lucru cred ca este cauzat si de inmultirea daunatorilor si de modificarile climatice (ingheturi tarzii, furtuni puternice).
Auzeam, dar familia noastra se multumea sa dea din umeri a neputinta, pana am vazut cum si-au salvat vecinii nostri livada cu atomizor.
Se merita sa incerci si ultima solutie, in loc sa mergi pe pierderi!
In prezent suntem multumiti si toamna prosperam in fiecare an, fiindca livezile ne rasplatesc ca le ingrijim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *