Ultima scrisoare

Published by: 0

GUARDING-ROME_1a8c1ffa-89d0-4ba0-9906-8b1d54d1d1d3_1024x1024

“Aici ploua si ceata cuprinde strazile si oamenii in fiecare zi. Poate de aceea sunt ei atat de incruntati si nu sunt calzi, cum suntem noi, romanii. Mi-e dor de voi, dar am ales sa studiez aici sa ma intorc pregatit sa va ofer tot confortul pe care il meritati. Numai dorinta de a termina studiile si dorul de voi ma mentin pe linia de plutire.

Stau in bibliotecile facultatii pana noaptea tarziu si cand ma intorc noaptea pe ploaie acasa ma cuprinde asa un fel de teama. Nu stiu de ce in ultima vreme imi vine obsesiv in minte gandul ca ne vom pierde unii de altii. De ceva timp am acest cosmar. Cineva mult mai puternic decat noi, infige mainile in mine si ma urca fortat intr-o avion, fara sa stiu unde voi zbura, in timp ce voi ramaneti plangand in sala de asteptare.
Incercati sa ma prindeti, dar nu puteti, alergati dupa mine, dar nu ma prindeti. Nu stiu de ce am eu acest sentiment ciudat de ingrijorare si o stranie presimtire, dar orice ar fi, noi trebuie sa ne intalnim! Ne datoram sa fim iar impreuna cel putin inca odata.”

Am strans la piept scrisoarea si am mangaiat-o cu degetele. Parca fusese dictate de providenta. Este ultimul lucru pe care il avem de la el, de aceea ni-l trecem pe rand unul altuia ca pe un talisman.
Ne datoram ultima intalnire pe care nu ne-am fi dorit-o asa, dar destinul omului este mai puternic decat noi.
Cine ne va ajuta sa ne intalnim si sa-i primim trupul in care a batut o inima asa de mare?

Cea mai buna firma din tara care ofera servicii repatriere decedati Anglia.
Ei se vor ocupa de tot ca sa ne reuneasca, sa ne putem spune cuvinte frumoase, de multumire si de recunostinta la finalul reprezentatiei.
Asa, dupa ce am discutat cu cel care se va ocupa direct de repatriere, adica va coordona echipa din Anglia, ne-am linistit putin, fiindca el era brav si nu a plans niciodata in viata, oricat i-a fost de greu. Nu trebuia sa ne vada coplesiti, fiindca nimeni nu vrea sa provoace durere in sufletele celor dragi!

Am fost asigurati ca:
-actele de repatriere vor fi pregatite cu grija ca o persoana deosebita, cum a fost el, sa intre legal in tara in care s-a nascut. Nu vor fi incidente in jurul sicriului sigilat, ci toti il vor saluta cu respect.
-corpul neinsufletit va fi pregatit ca pentru cea mai importanta calatorie si intalnire. Spalat, imbalsamat si aranjat va fi asezat in sicriu pe cea mai fina si cea mai curata lenjerie fiindca a asteptat cu drag clipa revederii: atat cu cei dragi, cat si cu tara lui frumoasa.
-sicriele vor respecta standardele stabilite de comisiile europene pentru transportul funerar si vor fi de cea mai buna calitate.
-soferii vor fi elegant imbracati, atenti si vor vorbi civilizat tot drumul.

Ultima sa scrisoare ne-a fost ghid nepretuit de comportament in acesta situatie dramatica si s-a intiparit deja in sufletele noastre. I-am dat onorul, a mai ramas putin printre noi, apoi s-a dus sa le predea ingerilor toata nobletea sufleteasca pe care o adunase in scurta lui viata de pe pamant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *