Pot folosi copiii realitatea virtuala?

Published by: 0

marea-deschidere-1200x800

Realitatea virtuala (sau VR) este una din minunile si atractiile lumii contemporane si, in prezent, cea mai dorita forma de distractie pentru adulti, dar si pentru copii. In Romania, exista cateva sali unde doritorii se pot delecta cu fascinanta realitate virtuala. Cea mai moderna sala si cu dotari unice in tara este Univrse ce, pe langa faptul ca pune la dispozitia clientilor sesiuni extraordinare de VR, poate organiza si petreceri. Este, de fapt, unul din cele mai inedite locuri petreceri copii, adulti, dar si pentru corporatii.

marea-deschidere-1200x800

Multi parinti isi pun intrebarea daca este sigur sa iti duci copilul la o sala de jocuri si activitati VR. In primul rand, trebuie sa stiti ca prin realitatea virtuala te vei “scufunda” complet intr-un mediu virtual, ceea ce duce la o experienta incredibila. Toata lumea ar trebui sa aiba oportunitatea de a explora VR-ul, mai ales acum cand dezvoltatorii incearca sa aduca noi si noi experiente. Insa, este sigur ca cei mici sa foloseasca VR-ul si, mai mult, ochelarii speciali (gen HTC Vive) sunt buni pentru ei? Raspunsul este: DA! Iata ce trebuie sa stiti despre VR si copii:

Sunt cateva ingrijorari atunci cand este vorba despre folosirea ochelarilor speciali, pentru ca acestia furnizeaza o imagine stereoscopica. In aceasta categorie intra si efectele 3D din jocuri sau filme, ce necesita, de asemenea, ochelari speciali. Este adevarat ca este posibil ca ochiul sa oboseasca mai usor pentru ca va fi nevoie sa se concentreze mai mult. Pentru a evita insa un efort prea mare asupra ochiului, este recomandat sa se faca o pauza de 10 minute la fiecare ora de utilizare. Asadar, atata timp cat utilizarea ochealrilor HTC se face de catre copii, sub stricta supraveghere a unui adult, care sa cornometreze timpul, totul va fi in ordine si nu se va putea intampla nimic rau copilului.

Este indicat ca cei mici, care folosesc VR-ul, sa aiba mai mult de 7-8 ani, pentru a intelege ceea ce se intampla, dar si pentru ca o asemenea casca sa se potriveasca pe capul fiecarui copil. Castile HTC Vive, detinute de Univrse, au lentile ce pot fi ajustabile. Personalul profesionist se va asigura ca fiecare copil va primi o casca conforma, ce se va ajusta in functie de nevoile sale. De asemenea, marii producatori de casti VR fac imbunatatiri continue pentru acestea. Univrse are, cu siguranta, ultimele aparitii in domeniu, ce sunt sigure pentru copii. De fapt, folosirea unei casti VR nu are un efect mai mare decat foloisrea unei tablete. Ca si in cazul acestui device, pauza este necesara, indiferent daca vorbim de adulti sau de copii.

Asadar, daca doriti sa ii oferiti copilului o distractie de neuitat, cu o petrecere pe care sa o tina minte toata viata, alegeti Univrse. Este locul unde vor trai aventuri amuzante alaturi de prietenii lor si vestea buna este ca totul se face in deplina siguranta. Mai mult, daca copilului ii plac aceste aventuri, cu realitatea virtuala veti sta linistit pentru ca nu se va putea rani ca in cazul unei aventuri reale. Pentru mai multe informatii contactati echipa Univrse la numarul de telefon afisat pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *