Exista Logan care atinge viteza de 300 de kilometri/h

Published by: 0

cel-mai-puternic-logan-din-romania-1140x641

Dupa cum spunea Sadoveanu, referindu-se la frumusetea femeilor ca:„Daca nu sunt ochi negri, saruti si albastri”, posesorii de autoturisme spun parafrazand ca:„Daca nu ai bani de o masina puternica, te sui si la volanul unui Logan”.

Cu toate acestea continuand sirul zicatorilor pline de intelepciune: „Mai bine cu un cal naravas sau cu unul foarte slab, decat fara cal!”

De pe site-ul Tehnologistul  am aflat vestea cea buna: in prezent exista si in Romania Logan care are 550 de cai putere si ajunge la 300 de kilometri/h.

cel-mai-puternic-logan-din-romania-1140x641

Toate aceste transformari care pareau de domeniul sf au fost realizate de catre un tanar pasionat de masini puternice. In urma unor modificari succesive s-a trecut de la 115 cai putere, la 550, cu peste 400 mai mult ceea ce inseamna o performanta fara precedent. Inginerii au precizat ca modificarile facute direct acestui motor nu puteau depasi 157 de cai putere, dar entuziastul a reusit.

In prezent, Loganul respectiv ii permite posesorului sa castige toate intrecerile cu orice BMW intalnit pe strada.

Un vis suprareal s-a materializat si mai greu a fost sa se indeplineasca formalitatile de inscriere in Registrul Auto, decat transformarile facute masinii. Ca masina sa fie incrisa fara probleme, proprietarul a pastrat blocul motor, inlocuind restul pieselor cu altele mult mai performante.

In general s-au folosit piese de la Megane, sa se ajunga la aceste performante si anvelope Toyo R1R si respectiv R88R care au aderenta si la viteze excesive.

Cine ar fi crezut ca o masina cu viteza initiala maxima de 120-140 kilometri/h sa ajunga la 100 de kilometri in 5 secunde, placand de la 0 si sa atinga o viteza maxima de 300 de kilometri/h?

Loganul prezentat mai sus este cel mai performant din Romania, dar exista o masina modificata care intrece acest exemplar in Franta.

De ce aceste modificari sunt performante cu care sa ne mandrim?

  1. Atelierul lui Sebi demonstreaza ca si la noi se pot face masini cu multi cai putere si de mare viteza. Nu suntem cu nimic mai prejos decat brand-urile cunoscute care fabrica masini de curse pentru piloti. Daca acest lucru a reusit intr-un atelier, se intelege ca intr-o fabrica performantele ar fi si mai bune.
  2. Blocul motor este de fabricatie romaneasca si multe dintre componentele performante apartin altor marci romanesti de masini, ceea ce demonstreaza ca industria constructoare de masini romaneasca este capabila de mari performante.

Cine ar fi crezut ca Romania are datele teoretice sa concureze de la egal la egal cu BMW sau cu Ferrari?

Daca nu as fi citit articolul “Cel mai puternic Logan din Romania – 500 cai putere si 300 Km/h”, publicat la data de 7-05-2019 pe blogul Tehnologistul, nu as fi stiut de masina performanta.

Acest proiect de succes demonstreaza faptul ca specialistii romani sunt capabili de performanta, actionand chiar si in ateliere mai putin dotate si folosind componente de impurmut de la alte masini.

Iti plac cursele de masini organizate legal si doresti sa participi la raliuri?

Poti apela si tu la acest atelier romanesc sa iti tuneze masina dorita.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *