Camioane electrice Tesla vor inlocui devoratorii de carburant

Published by: 0

cand-vom-vedea-pe-strazi-primele-camioane-electrice-tesla1

Sunt mari, transporta marfuri la distante de mii de kilometri si  nu ne putem lipsi de ele. Camioanele aduc rosii, ardei, vinete, ceapa si cartori in piata, ele asigura aprovizionarea cu marfa la supermarketuri si tot ele aduc materia prima la firma noastra, ca activitatea sa se desfasoare normal.

Cand trec cu viteza pe sosele realizam cata nevoie este de ele peste tot in lume. Avandu-se in vedere forta lor, se intelege cat de mare este si consumul de carburant, de aceea transportatorii au fost in delir, cand acum 2 ani Elon Musk, a prezentat intr-o conferinta camionul electric cu performantele sale. Antreprenorul vizionar este gata sa investeasca totul ca marfurile sa fie transportate la cele mai mici preturi si gradul de poluare sa fie diminuat mult.

Aceste camioane electrice silentioase nu emit noxe in atmosfera, iar acesta este cel mai mare castig al omenirii, mai ales ca mediul il lasam mostenire urmasilor.

Camioanele electrice noi au o alura sport, arata senzational si au inceput sa populeze curtea fabricii Tesla, iar Musk adora sa coboare din cabinele lor si sa le testeze performantele.

Ele au autonomie de 800 de kilometri, capacitatea de 35 de tone si pot atinge viteza de 100 de kilometri la ora, toti parametri acestia fiind alesi ca sa se evite accidentele rutiere si alte incidente in trafic.

In cinci secunde se ajunge de la 0 kilometri/ora la 100 kilometri/ora fara remorca si cu incarcatura de 35 de tone se ajunge la viteza maxima in 20 de secunde.

Cercetatorii au stabilit ca aerodinamica masinii o concureaza pe aceea a unui glont.

Camionul este echipat cu 4 motoare independente si seamana cu o nava spatiala, mai ales prin faptul ca scaunul soferului este plasat in mijlocul cabinei.

Bateriile se incarca relativ usor, in timpul incarcarii sau descarcarii marfurilor, iar in cel mai apropiat timp se estimeaza ca aceste camioane vor functiona 100% cu energie solara, incarcandu-se instantaneu in timpul mersului de la panourile solare performante montate pe cabina masinii. In prezent, in SUA statii solare pentru incarcarea gratuita a acestor acumulatori sunt raspandite peste tot pe teritoriul tarii. Soferul nu este inlaturat definitiv, avand rolul de supraveghetor.

Proprietarul flotei auto poate controla statusul vehiculului prin intermediul unei aplicatii pe mobil. Ca sa nu se mai inlocuiasca frecvent parbrizele, geamurile camionului prezentat mai sus rezista si la o explozie nucleara. Acest fapt arata si minimalizarea cheltuielilor, dar si grija fabricantilor fata de siguranta soferului supraveghetor.

Tesla ofera o garantie de 1 milion de kilometri si costuri de operare cu 200% mai mici la 10 kilometri parcursi, decat ale altui camion diesel obisnuit.

Se pare ca in 2020 va incepe productia de serie si vom vedea astfel de camioane si pe soselele noastre. Amanarea este justificata de dorinta de a pune la punct tehnologia utilizata.

Imbunatatirile vizeaza acumulatorii, fiindca in ceea ce priveste greutatea, aspectul, reducerea cheltuielilor si a poluarii sunt bifate deja ca sarcini rezolvate cu multa eleganta de catre producator.

Chiar daca o astfel de masina costa mai mult, investitia se amortizeaza rapid, in plus avem nevoie de masini care sa nu polueze si sa nu scoata zgomot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *