Care sistem este mai bun? Cel monocristalin sau policristalin?

Published by: 0

 

fhgfhfghfghfghfgh

Energia solara este un concenpt tot mai frecvent in casele romanilor, mai ales de cand multi s-au intors din tari straine, cu idei cat mai avantajoase din punct de vedere economic, dar si pentru mediu. Asa se face ca magazinul e-acumulatori.ro a devenit unul foarte solicitat, deoarece pe site cleintii pot cumpara sisteme solare intregi, acumulatori si alte accesorii utile.

Insa, exista o dilema printre cei care isi pun panouri solare. Este mai bun un panou fotovoltaic monocristalin sau unul policristalin?

Eficienta panourilor solare merge mana in mana cu puritatea, dar procesele utilizate pentru a imbunatati puritatea siliciului sunt costisitoare. Eficienta nu trebuie sa fie preocuparea principala. Dupa cum veti descoperi mai tarziu, eficienta costurilor si a spatiului sunt factorii determinanti pentru majoritatea oamenilor. Celulele solare din siliciu monocristalin (mono-Si), numite si siliciu monocristal (monocristal-Si), sunt destul de usor de recunoscut printr-o colorare uniforma si uniforma, care indica siliciu de inalta puritate.

Celulele solare monocristaline sunt fabricate din lingouri de siliciu, avand forma cilindrica. Pentru a optimiza performanta si costurile mai mici ale unei singure celule solare monocristaline, patru laturi sunt taiate din lingouri cilindrice pentru a face napolitane de siliciu, ceea ce confera panourilor solare monocristaline aspectul lor caracteristic. O modalitate buna de a separa panourile solare monocristaline este faptul ca celulele solare policristaline arata perfect dreptunghiulare, fara margini rotunjite. Panourile solare monocristaline au cele mai mari rate de eficienta, deoarece sunt fabricate din siliciu de cea mai inalta calitate.

Rata de eficienta a panourilor solare monocristaline este, de obicei, de 15-20%. SunPower produce astazi panouri solare cu cea mai mare eficienta pe piata americana. Seriile lor E20 asigura eficienta de conversie a panoului pana la 20,1%. SunPower a lansat acum seria X cu o eficienta record de 21,5%. Panourile solare monocristaline din siliciu sunt eficiente in spatiu. Deoarece aceste panouri solare produc cele mai mari puteri de energie, acestea necesita si cea mai mica cantitate de spatiu in comparatie cu orice alte tipuri. Panourile solare monocristaline produc de pana la patru ori cantitatea de electricitate decat panourile solare cu film subtire. Panourile solare monocristaline traiesc cel mai mult. Majoritatea producatorilor de panouri solare pun o garantie de 25 de ani pe panourile solare monocristaline.

Celule solare din silicon policristalin

Primele panouri solare bazate pe siliciu policristalin, care sunt cunoscute si sub denumirea de polisilicon (p-Si) si siliciu multi-cristalin (mc-Si), au fost introduse pe piata in 1981. Spre deosebire de panourile solare pe baza de monocristaline, panourile solare policristaline nu necesita procesul Czochralski. Siliciul brut este topit si turnat intr-o matrita patrata, care este racit si taiat in napolitane perfect patrate. Panourile solare policristaline tind sa aiba o toleranta la caldura usor mai mica decat panourile solare monocristaline. Acest lucru inseamna din punct de vedere tehnic ca acestea au performante usor mai rele decat panourile solare monocristaline la temperaturi ridicate. Caldura poate afecta performanta panourilor solare si poate scurta durata de viata a acestora. Cu toate acestea, acest efect este minor si majoritatea proprietarilor de case nu trebuie sa tina cont de el.

Este foarte important sa cunostem diferenta inainte de a cumpara. Recomand magazinul e-acumulatori.ro!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *