Avantajele unui sistem fotovoltaic on grid 

Published by: 0

sistem-fotovoltaic-on-grid-fronius-4kwp-prindere-tabla-copie-13429-3980

Atunci cand alegem sa instalam panouri solare sau alte surse altrnative pentru producerea energiei electrice, ne gandim cum sa amortizam costurile la facturi. Desi majoritatea aleg sa monteze sisteme fotovoltaice on-grid, tocmai datorita beneficiilor economice, mai sunt si persoane care pun siguranta mediului pe primul loc si sunt foarte preocupati de viitorul planetei. La magaiznul e-acumulatori.ro, clientii pot gasi o gama vasta de sisteme fotovoltaice on-grid, la preturi care sa se plieze pe buzunarul tuturor.

Energia solara nu numai ca este gratuita, ci asigura si un aer mai curat, deoarece panourile nu emit noxe toxice si nu necesita nici oameni care sa distribuie energia.

Iata cateva beneficii ale energiei solare:

-Reducerea dramatica sau chiar eliminarea cheltuielilor cu energia electrica. In majoritatea industriilor, o mare parte a cheltuielilor lunare sunt repartizate facturilor la energia electrica. Folosind sisteme de panouri fotovoltaice, puteti genera energie electrica pe durata de 25 de ani de viata a sistemului instalat. Chiar daca nu veti produce 100% energia de care aveti nevoie,din cauza limitarilor de spatiu ( teren sau acoperis) veti reusi sa reduceti semnificativ cheltuielile cu energia electrica.

-Permit amortizarea investitiei in timp scurt. Sistemele de panouri fotovoltaice au ajuns la preturi de achizitie scazute datorita progresului tehnologic si scaderii costurilor de productie. Avand in vedere ca amortizarea investitiei este de 4-6 ani, in functie de complexitatea sistemelor, o investitie in astfel de sisteme este mai rentabila decat rata la banca sau investitii pe bursa.

-Protectia impotriva majorarii pretului energiei electrice. La nivel global pretul energiei electrice in ultimii zece ani s-a majorat cu 3% pe an. Investitiile in sisteme de panouri fotovoltaice va ofera predictibilitatea costurilor fara a fi afectati de cresterea preturilor la energie electrica.

-Cresterea valorii proprietatii. Este evident ca o proprietate, fie ea teren sau hala de productie, va avea o valoare mai mare in cazul unei tranzactii sau chiar pentru un investitor sau o banca. Institutiile financiare si investitorii sunt constienti de eficienta sistemelor solare, ceea ce va face mai atractiva proprietatea in cazul unor negocieri sau investitii.

-Ajutati la cresterea independentei energetice a tarii. Soarele este o sursa aproape infinita de energie ceea ce permite ca Romania sa fie independenta energetic fata de schimbarile politice din zona, de cresterea preturilor la energia electrica si reducerea rezervelor de combustibili fosili.

-Ajutati la crearea numarului de locuri de munca si ajutati economia. Investitiile sunt in crestere in domeniul energiei regenerabile, ceea ce a dus la cresterea numarului de angajati in acest domeniu. Avand in vedere reducerea de locuri de munca din alte industrii, extractiva, producatoare, in industria energiei regenerabile se pot crea noi locuri de munca, ceea ce va duce la cresterea bunastarii poulatiei. Chiar daca este un procent mic, numarul persoanelor care vor lucra in aceasta industrie poate fi semnificativ pentru zona in care activati.

– Protejarea mediului inconjurator. Energia solara reduce amprenta de carbon. De exemplu in SUA 38% din totalul emisiilor de cabon sunt cauzate de cladiri.

Magaiznul e-acumulatori.ro te poate ajuta sa iti modernizezi casa cu un set de panouri fotovoltaice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *