Criptomonedele, mijloace de spargere a barajului dintre lumea reală și cea virtuală

Published by: 0

poza gameforps.com - cryptocoin.ro

Românii sunt foarte interesați să cumpere monede virtuale, doar că puțini au cunoștințe aprofundate în domeniul acestor investiții financiare moderne, dar și foarte riscante.

Bitcoin, ethereum, iată doar doi termeni ce se aud tot mai des în discuțiile acelora care visează la câștiguri fabuloase, după ce au citit povești romanțate despre cum s-au îmbogățit unii investitori ai lumii din tranzacțiile cu astfel de monede imateriale, criptografice.

Se pare că încetul cu încetul ne mutăm tot mai adânc în lumea virtuală, dacă deja ajungem să folosim până și bani inexistenți.

Specialiștii ce țin cursuri de educație financiară ne spun să privim lucrurile cu multă seriozitate și prudență, să nu ne jucăm de-a traderii dacă nu știm ce facem, deoarece vom avea parte de mari deziluzii concrete, nu virtuale, când ne vom pierde economiile pentru că ne-am dorit să devenim rapid multimilionari fără a face mai nimic, decât niște schimburi de criptomonede.

Dacă lucrurile ar fi atât de simple, ar fi plin de utilizatori de internet cu averi serioase inclusiv pe la noi prin țară. Nu e chiar așa.

Înainte de a investi în criptomonede trebuie să afli cât mai multe despre tehnologiile pe baza cărora funcționează fiecare dintre acestea. Și sunt multe, nu doar cele două amintite la început: Bitcoin și Ether.

După ce te informezi, apelează la o platformă de schimb în care ai încredere, precum este Cryptocoin.pro.

poza gameforps.com - cryptocoin.ro

Ca la orice investiție ce se face, decizia se ia după stabilirea unei strategii bine fundamentate, nu se acționează la întâmplare, doar pentru că ai văzut într-o zi cât de sus a sărit moneda bitcoin sau ether și visezi să devii milionar (în lumea fizică, nu virtuală!).

În fapt, este vorba de niște monede electronice, nebancare, ce se pot folosi ca mijloc de plată (cel puțin teoretic), dar care nu sunt supuse niciunui control din partea vreunei instituții bancare sau guvern.

Azi moneda electronică preferată poate să fie sus, mâine poate coborî mult sub nivelul mării, totul ține de încrederea investitorilor în respectiva monedă. Iar încrederea este ceva mai volatil chiar decât cea mai senzațională criptomonedă (care probabil nu s-a inventat încă!).

Cei care se pricep la speculații financiare știu asta și se folosesc de lipsa de experiență a unor novici în ale schimburilor de monede digitale pentru a se îmbogăți cu bani reali, fizici, nu cu unii imaginari, în momentele când apar (sau generează ei înșiși!) fluctuații ale pieței.

Pentru că aceste criptomonede nu sunt supuse niciunui  control instituțional, fiecare este direct răspunzător de ceea ce se întâmplă cu banii pe care i-a investit, pentru că nu poate cere socoteală nimănui dacă are loc o prăbușire a valorii e-monedelor.

Evident, dacă ești o persoană vizionară, pasionată de tehnologie, dacă vezi ceva mai departe decât mirajul unui câștig rapid, înțelegi că faci parte din jocul viitorului în care lumea începe treptat să se schimbe prin dispariția barajului dintre real și virtual. Iar atunci te prinzi (prudent!) și tu în hora monedelor electronice favorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *