Importanta curateniei intr-un restaurant

Published by: 0

De curand m-am hotarat sa deschid un restaurant chinezesc. M-am hotarat sa intemeiez aceasta afacere deoarece in primul rand sunt un mare iubitor al mancarii chinezesti pentru ca este foarte sanatoasa si in al doilea rand pentru ca nu exista multa concurenta in orasul in care locuiesc si implicit am afacerea. Nu am un spatiu extraordinar de mare in restaurant, insa m-am straduit sa il compartimentez cat de practic am putut. Acesta este compus dintr-un hol, o incapere de aproximativ 45 de metri patrati , bucatarie , un vestiar si doua bai, una pentru personalul restaurantului si una pentru clienti.

Amenajarea spatiului unde mananca clientii l-am amenajat in stil oriental, asiatic, cat mai simplu si de bun gust. Acesta este primitor, decorat cu obicte traditionale chinezesti, si are culorile predominante rosu si negru. In primul rand in restaurantul meu nu exista scaune. Am montat 10 mese mici, rotunde, aproape de nivelul podelei, in jurul carora am pus pernute. Clientii mei au fost foarte entuziasmati de idee.

Se simt chiar ca intr-un restaurant chinezesc autentic si asta ma bucura extrem de tare. Chelnerul meu este chiar chinez venit aici in tara noastra de aproximativ 10 ani. S-a bucurat tare mult ca are oportunitatea sa lucreze in restaurantul meu. Acesta este foarte amabil cu clientii, ba chiar ii invata pe toti care nu stiu, cum sa foloseasca vestitele betisoare chinezesti. Bucatarul chef este un om calificat si specializat pe mancarurile chinezesti. Cred ca nici in China nu face cineva niste preparate mai savuroase decat el. Sunt foarte mandru de personalul restaurantului de la A la Z si ma straduiesc si eu sa le ofer niste conditii prielnce de munca, astfel incat sa vina de drag si pasiune la servici. Le-am pus la dispozitie detergenti de vase si detergenti de bucatarie de inalta calitate pentru a curata tot ce au nevoie usor, rapid si eficient. Igiena este foarte importanta mai ales cand vine vorba de un restaurant.

Trebuie pastrata cu maixma rigurozitate in absolut toate incaperile restaurantului. Daca aceasta nu este respectata asa cum ar trebui pot aparea situatii delicate care ar pune reputatia restaurantului in pericol. Dar nu conteaza la fel de mult reputatia cat conteaza sanatatea clientilor si angajatilor mei. Grupurile sanitare de asemenea trebuie spalate cu detergenti toaleta profesionali. Deoarece in baile unde se duce un numar mare de persoane exista riscuri ridicate de raspandire a bacteriilor, infectiilor sau bolilor. Curatenia in locul in care mananca oamenii este de asemenea la fel de importanta ca cea din bai si din bucatarie. Cu atat mai mult ca sunt foarte aproape de podeaua pe care calca si cu pantofii. Mesele sunt dezinfectate dupa fiecare grup de clienti care mananca. Controalele sunt foarte stricte si dese, pe buna dreptate. Din fericire pana acum nu am avut parte de nici o amenda sau observatie deoarece ma straduiesc in fiecare moment al zilei sa fie totul in ordine si sa imi coordonez angajatii astfel incat sa fie atenti la detalii cel putin la fel ca si mine.

In concluzie un restaurant, igienic, amenajat corespunzator si cu angajati multumiti este cheia succesului deoarece si clientii la randul lor vor fi multumiti si cu siguranta o sa revina cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *