De ce team building-urile funcționează (+5 motive pentru a organiza unul)

Published by: 0

Munca în echipă este o parte esențială pentru buna funcționare a unei companii. Dacă membrii echipei tale nu se înțeleg, acest lucru creează tensiuni la locul de muncă și chiar unele derapaje în rezultatele acestora.

În articolul de astăzi am să-ți dau câteva motive pentru a organiza un team building în compania ta.

Înainte de a începe!

Dacă vrei ca echipa ta să simtă că participă la un eveniment special, începe prin a căuta câteva locații de team building outdoor și scoate-i din zona de confort.

163617126_10159419811413140_6419258822298207415_n (1)

De ce exercițiile de team building funcționează?

Team building-urile îți oferă ocazia de a ieși din rutina de la birou. Astfel, angajații tăi au oportunitatea de a se distra, dar și de a învăța ceva nou într-un mediu necunoscut și incitant.

În plus, creează un cadru propice pentru descoperirea abilităților de leadership, creativitate și colegialitate.

Mai mult, exercițiile de team building sunt concepute pentru a canaliza atenția tuturor participanților către un obiectiv comun, ceea ce poate continua și în mediul de lucru.

Alte beneficii ale team building-urilor:

  • Crește încrederea;
  • Îmbunătățește comunicarea;
  • Stimulează creativitatea;
  • Conturează cultura companiei;

3 idei de team building pe care le poți încerca

 

  1. Escape Rooms

 

În cadrul acestor activități participanții sunt puși în ipostaze în care trebuie să rezolve ghicitori, puzzle-uri etc., pentru a putea ieși dintr-o anumită cameră într-un timp definit.

Aceste activități stimulează munca în echipă, creativitatea și gândirea logică.

  1. Vânătoarea de comori

 

O altă activitate foarte populară în team-building-uri este vânătoarea de comori. Practic, echipele participante trebuie să găsească anumite obiecte de pe o listă predefinită.

Acest exercițiu stimulează conversația și poate fi un icebreaker pentru alte activități și mai antrenante.

  1. Offroad

Un tip de activitate care va stimula spiritul de competiție, dar care va oferi cu siguranță și momente distractive.

În loc de concluzii

Obiectivul unui team building este de a-i ajuta pe membrii echipei tale să comunice mai bine și să creeze un mediu mai plăcut la locul de muncă.

Indiferent de activitățile desfășurate, managerii și team liderii ar trebui să evidențieze eforturile individuale și de echipă, să ofere feedback și să sprijine crearea unei atmosfere pozitive la locul de muncă unde echipa poate învăța și se poate dezvolta.

Asigură-te totuși că există și o reciprocitate în acest proces al feedback-ului.

Cum?

Roagă-ți echipa să completeze un formular de satisfacție. Dacă nu se simt confortabil să își completeze numele, acestea pot rămâne și anonime.

În acest context vrei să vezi ce impact a avut programul pentru fiecare persoană în parte.

Vrei un program de team building?

Vertical Adventure este o echipă de profesioniști în domeniu cu un portofoliu de peste 700 de programe de team building și outdoor adventure livrate pentru clienți din România și din Europa Occidentală.

Programele acestora sunt personalizate și orientate spre creșterea eficienței echipei tale. Poți apela cu încredere la expertiza lor de la alegerea celor mai potrivite activități pentru echipa ta, până la alegerea celor mai tari locații de team building disponibile în țară.

Te provoc să te convingi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *